Tag "планета"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Пред Бога имаме одговорност да го заштитиме нашиот заеднички дом

Папата Фрањо истакна дека имаме одговорност пред Бога да го заштитиме нашиот заеднички дом, кој е под постојан напад од погубните последици од климатските промени, што бара конкретен одговор од

Ватикан Вести

Папата: На болниот крик на Земјата да одговориме со дела

Блиску сме до пресвртна точка, потребна е индивидуално и колективно еколошко преобраќање. Во својата порака за Светскиот ден на молитва за грижа на создадениот свет, Папата, во поглед на двете

Ватикан Вести

Молитвена накана на папата Фрањо за месец септември 2020

Папата Фрањо објави видео порака со молитвена накана за месец септември во кој повикува на почитување на природните богатства на планетата

Ватикан Вести

Повикот кој Бог го упатува до секој од нас е дар кој исполнува со радост

Повикот кој Бог го упатува до секој од нас е дар кој исполнува со радост – истакна папата Фрањо во твитер пораката по повод 55 Светски ден на молитва за

Ватикан Вести

Папата: Сите имаме одговорност за зачувањето на планетата

Светскиот ден на храната се одбележува во недела на 16 октомври и папата Фрањо по тој повод објави порака во која порачува дека сите имаат одговорност