Tag "патронат"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Прославен паторниот празник на црквата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица

Со свечена архиерејска Литургја предводена од Н.В.П. монс. д- Киро Стојанов, во недела 7 јули 2024 година, е прославен патрониот празник на црквата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица.

Вести Македонија

Најава: Свечена Архиерејска Литургија во Сарај по повод патрониот празник Свети великомаченик Димитриј

По повод патрониот празник на парохијата „Свети великомаченик Димитриј“ – Сарај, во среда на 8 ноември 2023 година со почеток во 10 часот во парохиската црква ќе се служи свечена

Ватикан Вести

Во Скопје прославен празникот Пресвето Срце Исусово

На 16 јуни 2023 година во Катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје свечено беше прославен патрониот празник на Скопската катедрала. Централната света Литургија ја предводеше дон Томислав Љубан од Мостар

Вести Македонија

Прославен патрониот празник на црквата „Свето Благовештение“ во Штип

На празникот Благовештение според грегоријанскиот календар, 25 март 2023 година, а по повод патрониот празник на Црквата во Штип Н.В.П. монс. Киро Стојанов служеше света Литургија, на која сослужуваа свештеници

Вести Македонија

Најава: Архиерејска Литургија во Сарај за патрониот празник Свети Димитриј

По повод патрониот празник на парохијата „Свети великомаченик Димитриј“ – Сарај, во вторник на 8 ноември 2022 година со почеток во 10.30 часот во парохиската црква ќе се служи свечена

Вести Македонија

Епископот Стојанов го воведе во служба новиот катедрален парох

За време на светата архиерејска Литургија, на 28 август 2022 година, на празникот Успение на Пресвета Богородица, која бискупот Стојанов ја служеше во Катедралната црква во Струмица го воведе во

Вести Македонија

Прославен паторниот празник на Катедралната црква во Струмица

На празникот Успение на Пресвета Богородица, 28 август 2022 година, патронот на Струмичко – скопската епрахија и Катедралната црква во Струмица, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко

Вести Македонија

Најава: По повод Голема Богородица епископот Стојанов ќе служи во Струмица и Нова Маала

По повод празникот Успение на Пресвета Богородица Скопскиот бискуп и Струмичко скопски епарх, Н.В.П. монс. Киро Стојанов ќе служи Света Архиерејска Литургија во недела 28 август во Катедралната црква „Успение

Вести Македонија

Прославен патрониот празник на парохијата „Раѓање на Свети Иван Крстител“ во Струмица

Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх Н.В.П. монс. Киро Стојанов, на празникот Раѓање на Свети Иван Крстител, 7 јули 2022 година, служеше света архиерејска Литургија во истоимената парохија во

Вести Македонија

На празникот Иванден епископот Стојанов ќе служи во Струмица

По повод патрониот празник на парохијата во четврток 7 јули 2022 година со почеток во 18.00 часот Н.В.П. монс д-р Киро Стојанов ќе служи света архиерејска Литургија во парохиската црква