Tag "Пасхално бдение"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Пасхално бдение во Ватикан

Папата Фрањо го предводеше во светата ноќ на 3 април во базиликата Свети Петар Пасхалното бдение на кое можеа да учествуваат ограничен број на верници.

Ватикан Вести

Папата Фрањо го предводеше Пасхалното бдение во Ватикан

Да ги замолчиме криковите на смртта, доста беа војни! Нека се запре производството и трговијата со оружје затоа што ни треба леб, а не пушки. Нека престанат да се извршуваат

Ватикан Вести

Папата на Пасхалното бдение: Да го бараме Исус во сѐ и над сѐ

Папата Фрањо заедно со кардинали, бројни бискупи и свештеници, ѓакони, во сабота на 20 април 2019 година во вечерните часови го предводеше Пасхалното бдение и крсти осум катехумени

Ватикан

Папата на бдението: Влегување во таинството

Оваа е ноќ на бдение. Господ не дреме и не спие, Господ е Твој чувар (Пс 120,4) за да го изведе од ропството и да му го отвори патот на

Македонија

Пасхално  бдение во Скопската катедрала

Пасхалното бдение во скопската катедрала, Пресвето Срце Исусово го предводеше скопскиот бискуп и апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов.