Tag "ноември"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитвена накана за ноември: Говор на срцето, наместо говор на оружјето

Во молитвената накана за ноември папата Фрањо поттикнува на градење на евангелскиот мир и на молитва за говорот на срцето и дијалогот секогаш да преовладеат над говорот на оружјето.

Ватикан Вести

Молитвена накана: Навестување на Евангелието во Азија

Молитвената накана на папата Фрањо за месец ноември е да се молиме за евангелизација, поточно за навестување на Евангелието во Азија.

Ватикан Вести

Видео: Молитвена накана на Папата за ноември

Во молитвената накана за месец ноември Папата повикува на молитва за државите кои прифаќаат раселени лица и бегалци. Видео-пораката на Папата за месец ноември содржи „посебна накана.“ „Можели една држава

Вера Духовност

Слово на животот за ноември 2016

„Сѐ можам преку Исус Христос, Кој ме крепи.“ (Фил 4,13)