Tag "неоереј"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Синот на полската премиерка Беата Шилдо стана свештеник

Беата Шидло порача дека е горда на својот син и дека, иако е единствена премиерка на држава во Европа

Вести Македонија

Неоерејска Литургија во Богданци и Гевгелија

Во парохиската црква „Свв. Петар и Павле“ – Гевгелија, во недела 6 ноември неорејот о. Атанас Сирачев заедно со парохот о. Димитар Ташев служеше света Литургија,

Македонија

Неоерејот Назов служеше света Литругија во Богданци

Во недела 6 март 2016 година во парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“ во Богднаци, неоерејот о. Ванчо Назов служеше света Литургија заедно со домашниот парох о. Тома Ангелов.

Македонија

Неоерејот о. Ванчо Назов служеше во Петралинци

Во неделата на Митарот и Фарисејот 21 февруари 2016 година по покана од парохот о. Ѓорги Појразов неоерејот о. Ванчо Назов служеше прва света Литургија во парохиската црква

Македонија

Неоерејот Ванчо Назов служеше Литургија во Нова Маала и Чанаклија

Во недела на 31 јануари 2016 година во филијалата свети великомаченик Георги во Чанаклија и во парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала,

Македонија

Прва света Литургија на неоерејот Ванчо Назов во Гевгелија

На 24 јануари 2016 година во Неделата по Богојавление во парохиската црква „Свети Петар и Павле„ – Гевгелија неоерејот Ванчо Назов, заедно со парохот о. Димитар Ташев,

Македонија

Неоерејот Ванчо Назов служеше света Литургија во црквата Свети Иван Крстител – Струмица

На празникот Богојавление, 19 јануари 2016 година во парохиската Црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица, неоерејот Ванчо Назов, заедно со парохот о. Гоце Костов, служеше света Литургија со Богојавленски водосвет.