Tag "надеж"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Египет знак на надеж во минатото и сегашноста

Мирот се изградува со образование и мудра формација за хуманизам, која религиозната димензија

Ватикан Вести

Јас сум со вас до свршетокот на светот

Нашиот Бог не е отсутен, далечен Бог кој се наоѓа во некое далечно небо, туку е „силно вљубен

Ватикан Вести

Папата: Сржта на христијанската вера е Исусовото воскресение

Сржта на христијанската вера е Исусовото воскресение. На христијаните им е потребно срце

Ватикан Вести

Папата: Христијанската надеж извира од крстот

Во катехезата на Генералната аудиенција одржана на 12 април 2017 година, зборувајќи

Ватикан Вести

Папата: Нашата надеж е личноста Исус Христос

Нашата надеж е личноста Исус Христос Кој секогаш ни е близу – рече папата Фрањо

Ватикан Вести

Христијанската надеж не се темели на човечките сигурности

Како Авраам, отворето го срцето за верата и Бог ќе го направи тоа што го ветил

Ватикан Вести

Папата: Посилните нека им помагаат на послабите

Папата Фрањо во својата катехеза на Генералната аудиенција на 22 март 2017 година продолжи

Ватикан Вести

Најголемиот повик на христијанинот е љубовта кон Бог и ближниот

Најголемиот повик на христијанинот е љубовта кон Бог и ближниот – истакна папата Фрањо

Ватикан Вести

Папата: Великиот пост е време на покора

Великиот пост е време на покора, како и на умртвување, но тој не е цел сам за себе, туку целта му

Ватикан Вести

Папата: Човечкиот егоизам и грев го уништуваат создаденото

„Христијанската надеж значи дека веќе сме откупени, но го чекаме довршувањето,“ рече папата Фрањо