Tag "мисионер"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Варнава

Иако не бил еден од Дванаесеттимината, Црквата уште од почетокот го чествува како апостол и маченик.

Вера Сведоштва

Свети Винко Паулски

Споменден на свети Винко Паулски, свештеник, кој полн со свештенички дух,

Вера Духовност

Младите и нивното место во мисиите

Што можам конкретно јас да направам за мисиите, е често прашање? За да се одговори ви пренесуваме неколку теми кои говорат за мисиите,

Вера Духовност

Дали сме мисионери во секојдневието?

Да бидеш мисионер значи да бидеш милосрден. Во мисионерскиот повик и послание веројатно најјасно се исцртува милосрдието кон ближните.

Вера Семејство

Моето име е Клевер и сум ХИВ позитивен“

Моето име е Клевер Даниел Киквембе и сум ХИВ позитивен. Можеби ви е познато, а можеби и не дека во Танзанија има 1,6 милиони луѓе кои се заразени со ХИВ

Вера Духовност Сведоштва

На Исус му се потребни мисионери

Прифаќајќи го Исусовото вдахновение и повик како мисионери стануваме амбасадори на неговата љубов. Тоа е пасторалното делување на еден мисионер.

Вера Духовност

Великиот Бог се потпира на малиот човек и прашува: „Кого да испратам?“

„Појдете по Мене и Јас ќе ве направам ловци на луѓе!“ (Мт 4, 18-22).

Вера Духовност

Свештениците се мисионери

Браќа свештеници на Исус му е потребен мисионер и сите нѐ прашува: кој да го испратам, кој ќе оди во Замбија?

Вера Сведоштва

Сведоштво на еден мисионер: „Роси секогаш ќе биде девојче“

Во сиропиталиштето за напуштени деца „Малиот дом“ кој го водам во нашата фрањевска мисија на подрачјето на неразвиениот централен дел на Кенија живеат брат и сестра, Роси и Доминик. Роси

Свет

Верата се живее само кога се пренесува

Папата Фрањо ги поздрави и благослови младите мисионери кои овие денови го донесуваат Евангелието на плажите во италјанското туристичко место Риконе.