Tag "меѓурелигиска средба"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо во Ирак: Молитва на Авраамовите деца

На 6 март 2020 година за време на Апостолската псоета во Ирак, папата Фрањо упати молитва за време на меѓурелигиската средба во Ур на Халдејски, античкиот град од каде започна

Ватикан Вести

Апел од Меѓурелигиската молитвена мировна средба во Рим

Од молитвената средба во организација на Заедницата свети Егидиј во базиликата Света Марија во римската населба Арачели под мотото „Никој не се спасува сам“ религиските поглавари упатија во вторник 20

Ватикан

Папата: Религиите да бидат мугрите на мирот

На 2 окотомври 2016 година попладне папата Фрањо ја заврши својата тридневна посета на Грузија и Азербејџан со меѓурелигиската средба во Баку,