Tag "МАНУ"

Врати се на почетна
Македонија

Свечена академија во МАНУ по повод канонизацијата на Мајка Тереза

На 6 септмври 2016 година во Македонската академија на науките и уметностите во Скопје во рамките на манифестацијата „Денови на света Мајка Тереза“

Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со претседателот на МАНУ академикот Фити

Во зградата на МАНУ на 20 јули 2016 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов се сретна со претседателот на Македонската академија на науките и

Македонија

Бискупот Стојанов присуствуваше на комеморативната седница за делото на академик Томе Серафимовски

На 7 март 2016 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов присуствуваше на комеморативна седница посветена на делото на македонски скулптор и академик Томе Серафимовски

Македонија

Свечена академија во МАНУ во чест на Јосип Јурај Штросмаер

Во организација на Католичката црква во Макеоднија, Претседателот на РМ проф.д-р Ѓорге Иванов и Македонската академија за науките и уметностите во четврток 11 јуни 2015 година беше