Tag "Кјара Љубик"

Врати се на почетна
Вести Свет

Кастел Гандолфо: Конференција на Движењето на фоколарите

Пред десет години, поточно на 14 март 2008 година почина Кјара Љубик основателката на Движењето на фоколарите.

Ватикан Вести

Папата за отворањето на екуменската катедра во Лопијано

„Дијалог“ и „братско пријателство“ помеѓу католиците и православните се двата главни

Ватикан Вести

Најдете нови начини за осмислување на мирот

На 15 ноември 2016 година папата Фрањо испрати порака до учесниците на средбата на тема „Повторно осмислување на мирот“ која овие денови се одржува во Париз. Средбата е во организација

Сведоштва Свет

Одлучни во остварувањето на единство

На крајот од дијалогот со бројните групи на луѓе од различни општествени и културни подрачја на Римини, со различни цркови движења посебно вклучени во живеењето и ширењето на духовната на