Tag "клер"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Средба на Папата со клерот и богопосветените лица од Египет

Колку повеќе сме вкоренети во Христос, толку повеќе сме живи и плодни!

Ватикан

Осврт на отец Ломбарди за вториот ден од посетата на папата Фрањо на Куба

Отец Ломбарди, директор на Ватиканската прес служба и на Радио Ватикан, во разговор за Радио Ватикан го опиша вториот ден од апостолската посета на Куба.

Ватикан

Папата ја предводеше Вечерната во катедралата во Асунсион

„Никој не може да Го имитира Исус Христос во целост, сите имаме свои ограничувања“: ова го истакна папата Фрањо пред илјадници членови на Парагвајскиот клер – свештеници, монахињи, богопосветени лица,

Ватикан

Средба на Папата со клерот во катедралата во Сараево

По ручекот со придружбата и епископите на Босна и Херцеговина во Апостолската нунцијатура во Сараево, Светиот Отец во катедралата во Сараево на 6 јуни се сретна со свештениците,

Ватикан

Ве молам не го исфрлајте Исус од Папските мисиски дела

На човештвото му е потребно Евангелието; изворот на радоста, надежта и мирот. Навестувањето на Евангелието има предност бидејќи и денес мисиското делување

Ватикан

Треба да се најде време за молитва пред Светата Дарохранителница

При средбата на Папата Фрањо со свештенството во Неапол беше констатирано дека е убаво да се биде свештеник и дека треба секогаш да се најде време за молитва пред Светата