Tag "катехисти"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Евангелизацијата бара слушање, ентузијазам и креативност

Слушањето, ентузијазмот и креативноста се квалитетите што ги истакна папата Фрањо на средбата со одговорните за катехетските комисии на Епископските конференции на Европа, собрани на состанокот насловен „Катехеза и катехисти

Ватикан Вести

Папата: Катехистот поаѓа од Христос и оди со Христос

Степенот до кој Исус го допира центарот на нашиот живот,

Ватикан

Исусовата порака се шири со едноставно и вистинско сведочење

На евхаристиското славење кое го предводеше на плоштадот Свети Петар на 25 септември 2016 година, папата Фрањо во својата проповед кажа дека главното навестување

Свет

Нови предизвици за катехистите во Европа

Новите предизвици за катехистите во Европа, новите медиуми, подготовката на црковните таинства и миграционите процеси беа главни теми на средбата на националните

Ватикан

Папата до катехистите: Бидете учители, но пред сè сведоци

Вашата порака толку повеќе ќе се вкорени колку што вие ќе бидете не само учители, туку и сведоци. Кога задачите изгледаат премногу тешки, средствата премногу малку,