Tag "Кастел Гандолфо"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватиканските музеи повторно ќе бидат затворени за јавноста

Канцеларијата за печат при Светиот Престол соопшти дека од четврток 5 ноември 2020 година за јавноста ќе бидат затворени Ватиканските музеи, Папската резиденција во Кастел Гандолфо и криптата во базиликата

Ватикан Вести

Ватиканските музеи наскоро ќе бидат отворени за посетителите

Канцеларијата за печат при Светиот Престол објави на 23 мај дека Ватиканските музеи повторно ќе се отворат за посетители во понеделник на 1 јуни, заинтересираните во јуни повторно ќе можат

Ватикан

Папа Фрањо ги посети младите кои се борат со зависноста

Папа Фрањо, во петок 26 февруари, ненајавено ја посети Заедницата Свети Карло при Италијанскиот центар за солидарност во близина на Кастел Гандолфо.

Ватикан

Бенедикт XVI ќе престојува две седмици во Кастел Гандолфо

Папата Фрањо го испрати почесниот папа Бенедикт на неговиот одмор во Кастел Гандолфо и му посака „пријатен престој“ во папската летната рездиенција.

Ватикан

Двајцата Папи заедно ќе престојуваат во Кастел Гандолфо

Тоа ќе биде новина во црковната историја: почесниот папа Бенедикт XVI (2005-2013) и папата Фрањо, според медиуми блиски до Ватикан заедно ќе престојуваат во Кастел Гандолфо.