Tag "кардинал Черни"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардинал Черни: Потребни се итни и конкретни активности за да се спаси заедничкиот дом

Префектот на Дикастеријата за унапредување на интегрален човечки развој Мајкл Черни зборуваше на четвртата меѓународна конференција за грижа за целото создание. Конференцијата се одржа на 31 јули 2023 година на

Ватикан Вести

Каритас Интернационалис доби привремено раководство

Во вторник, 22 ноември 2022 година, папата Фрањо издаде декрет со кој го именува д-р Пјер Франческо Пинели за привремен директор на Каритас Интернационалис.

Ватикан Вести

Повик за помош упатен до папата Фрањо од Мариупол

Кардиналот Черни го пренесе писмото кое го доби од еден новинар во Украина кое го потпишаа „мајки, сопруги и деца“ преживеани и сѐ уште забарикадирани во градот кој Русите речиси