Tag "кардинал Тагле"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата го именува кардинал Тагле за префект на Конгрегацијата за евангелизација на народите

Кардинал Фернадо Филони е именуван за голем мајстор на Витешкиот ред на Светиот Гроб. Надбискупот од Манила, кардинал Тагле е именуван на неговото место, префект на Конгрегацијата за евангелизација на

Вести Свет

Видео: Сподели патување

Филипинскиот кардинал Луис Антонио Тагле, претседател на Каритас Интернационалис,

Вести Свет

Кардинал Тагле: Евангелието да се навести на перифериите

„Прифаќањето на предизвицте на мисионерската духовност,“ на таа тема кардинал Луис Антонио

Ватикан

Кардинал Тагле за јубилејот на милосрдието

Кардинал Луис Антонио Тагле, претседател на Меѓународниот Каритас, оваа недела на духовните вежби за римските свештеници говори за милосрдниот Бог

Ватикан

Папата: без Божјото Слово христијанската заедница слабее

Црква, која не го навестува Словото Божјо се затвора во себе, слабее, се разболува и умира. Ова го посочи папата Фрањо во слово упатено до учесниците на Пленарното собрание