Tag "кардинал Пел"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Погребот на кардинал Пел ќе се одржи во сабота во базиликата Свети Петар

Во сабота во базиликата Свети Петар папата Фрањо ќе го предводи последниот дел од погребот на починатиот австралиски кардинал Џорџ Пел

Ватикан Вести

Папата жали за смртта на кардинал Пел

Папата Фрањо испрати телеграма со сочувство за смртта на кардиналот Џорџ Пел, кој, како што вели, „непоколебливо го следел својот Господ со истрајност дури и во часот на искушение“. Папата

Ватикан Вести

Папата се сретна со кардинал Пел

Папата се сретна со кардинал Пел, му заблагодари за неговото сведоштво. Во април оваа година Вишиот австралиски суд едногласно го ослободи од обвинувањата, па така кардиналот после повеќе од 400

Вести Свет

Кардинал Пел ослободен од обвиненијата

По 13 месеци затвор и неосновани обвнувања, 78 годишниот австралиски кардинал Џорџ Пел во вторник 7 април 2020 година со едногласна одлука на Австралискиот врховен суд ги поништи претходно донесените

Ватикан Вести

Кардинал Пел: Обвинувањата се лажни

На конференцијата за медиумите, која е одржана во Ватикан на 29 јуни 2017 година

Ватикан Вести

Соопштение од Светиот Престол за обвинувањата против кардинал Пел

Светиот Престол со жалење ја прими веста за обвиненијата поднесени во Австралија против кардинал Џорџ Пел