Tag "Кардинал Луис Антонио Тагле"

Врати се на почетна
Вести Свет

Кардинал Тагле им се извинува на младите за светот кој возрасните им го оставаат во наследство

Надбискупот на Манила кардиналот Луис Антонио Тагле, претседател на Меѓународниот Каритас во божиќната порака им посака на сите Филипинци и на целото човештво, „а посебно на нашите сакани млади, да

Ватикан Вести

Црквата треба да излезе и да навестува на сите

Соочување со предизвиците на учениците и мисионерската преобразба која освен Филипините треба да го опфати азискиот континент, а и понатаму – е налогот кој папата Фрањо го довери на учесниците

Ватикан Вести

Папата ќе ја започне кампањата „Сподели патување“

На 27 септември 2017 година, папата Фрањо ќе ја започне кампањата на хуманитарната

Ватикан Вести

Папата: Црквата постои заради евангелизацијата

Црквата „постои заради евангелизацијата“, но евангелизацијата бара прилагодување на различните ситуации

Ватикан

Кардинал Тагле упати видеопорака до младите за СДМ

Потребно е силата, посветеноста и ентузијазмот на младите да се претвори во љубов која служи за преобразба на човештвото – истакна кардинал Луис Антонио Тагле,

Ватикан

Кардинал Тагле со порака за развојот на сиромашните држави

Претставниците на Владите треба да ги надминат националните егоизми и краткорочните интереси доколку сакаат да го постигнат задоволителен договор кој го почитува достоинството на сите држави, а не ја доведува