Tag "какол"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Да внимаваме нашите пренаселени градови да не станат „концентрација на осамени луѓе“

Папата Фрањо ја предводеше светата Литургија во базиликата Свети Петар на 3. Светски ден на баби и дедовци и стари лица и ја истакна важноста на меѓугенерациската размена како средство

Ватикан Вести

Ангел Господов: Научете да ги гледате и негувате делата Божји

Во неделната пладневна молитва Ангел Господов, папата Фрањо поттикна „да ги обработуваме полињата на животот“ учејќи да ја гледаме и цениме убавината на она што Господ го посеал во нас,

Ватикан Вести

Ангел Господов: Божјата трпеливост го отвора срцето за надежта

Во својот пладневен наговор пред молитвата Ангел Господов на 19 јули 2020 година, папата Фрањо ја објасни параболата за семето и каколот. Неговиот наговор го пренесуваме во целост.

Ватикан Вести

Папата: Да го признаеме злото во нас

Во наговорот кој што Светиот Отец го одржа на 23 јули 2017 година се осврна на евангелискиот дел и