Tag "извештај"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Правните експерти се спротивставија на контроверзниот извештај: „Како кардинал, Бенедикт XVI не прикривал случаи на сексуална злоупотреба“

„Во ниту еден од случаите што ги анализираше вештакот Јозеф Рацингер не знаел за сексуалната злоупотреба или не се сомневал во сексуална злоупотреба. Вештачењето не дава никакви докази за спротивното“,

Вести Свет

Во 2016 година се убиени 28 католички пасторални работници

Во текот на 2016 година се убиени 28 католички пасторални работници, а веќе осум години по ред

Вести Свет

Извештај на ФАО за состојбата на храната и земјоделството

Климатските промени, земјоделството и сигурноста на храната се тесно поврзани – се истакнува во овогодинешниот Извештај за состојбата на храната и земјоделството на агенцијата на Обединетите нации за храна и

Ватикан

Ватиканските финансиски извештаи за 2014 година

Консолидираниот финансиски извештај за 2014 година на Светиот Престол покажува дефицит од 25,6 милиони евра, бројка што е близу до минатогодишните 24,4 милиони.