Tag "единство"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Љубовта е конкретна, може да го промени светот

Во видео порака упатена до „Движењето Иван 17“ чиј членови се собраа на духовна обнова, папата Фрањо ги потсети дека сме деца на ист Отец, независно од потеклото и националноста,

Вести Свет

Меѓународна конференција за единство на христијаните

Со Меѓународната онлајн конференција која ќе се одржи на 28 и 29 мај 2021 година Движењето на фоколарите ќе одбележи 60 одини дијалог меѓу верниците од различни Цркви. Придонесот на

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Да се молиме единството да надвладее над конфликтите

На Генералната аудиенција во среда 20 јануари 2021 година, која Светиот Отец ја одржува од библиотеката на Апостолската палата, ја посвети својата катехеза на Молитвената осмина за единство на христијаните,

Вера Духовност

Молитвена осмина за единство на христијаните – Четврти ден

„Цел и смисла на Молитвената осмина за единство на сите христијани, кои припаѓаат на различни цркви е да се молат за единството христијаните во период од осум дена, поттикнати од

Вера Духовност

Молитвена осмина за единство на христијаните – Трет ден

„Цел и смисла на Молитвената осмина за единство на сите христијани, кои припаѓаат на различни цркви е да се молат за единството христијаните во период од осум дена, поттикнати од

Вера Духовност

Молитвена осмина за единство на христијаните – Втор ден

„Цел и смисла на Молитвената осмина за единство на сите христијани, кои припаѓаат на различни цркви е да се молат за единството христијаните во период од осум дена, поттикнати од

Ватикан Вести

Папата повика на молитва за единство на христијаните

Во своето обраќање по молитвата Ангел Господов во недела, 17 јануари 2021 година, папата Фрањо се осврна на Светската молитвена осмина за единство на христијаните, која започнува на 18 јануари,

Вера Колумни Проповеди

Денешните наследници на Андреј и Петар повикуваат: Да бидеме едно

Денес славејќи го првоповиканиот апостол Андреј, не можеме, а да не го поврземе со неговиот брат Петар. Андреј и Петар, рибари од Витсаида, браќа кои го следат Христос, двајцата умрени