Tag "Деветница"

Врати се на почетна
Вести Свет

Велика Британија: Со Деветница против евтаназијата

Епископите од Англија и Велс ги повикаа верниците на деветдневна молитва по застапништво на свети Иван Павле II за да се отфрли предлог законот со кој се ублажува забраната за

Свет

НАЈАВА: Патронен празник на црквата Свети Иван Крстител – Струмица

На 7 јули 2016 година на празникот Раѓање на Свети Иван Крстител, парохиската црква Свети Иван Крстител -Струмица ќе го прослави својот заштитник.

Македонија

Струмица: Во Година на милосрдието со Деветница на Божјото милосрдие

Во Јубилејната година на милосрдието, младите од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица на Велики Петок, 29 април 2016 година започнаа со Деветница на Божјото милосрдие,