Tag "дарување"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Воздвижение на чесниот Крст

Празникот воздвижението на чесниот Крст има многу древно потекло. Традицијата вели дека света Елена, мајката на императорот Константин,

Ватикан Вести

Дарувањето ги прави среќни и дарителот и даруваниот

Во мерката во која се отвораме за Божјата љубов и ја прифаќаме, можеме да станеме дар на љубовта

Вера Семејство

Љубовта бара трпение: со самите себе и со другите

Ако не си подготвен да трпиш за луѓето за кои велиш дека ги сакаш, треба да ја разбудиш таа љубов и да работиш на усовршување на својата љубов кон нив.

Ватикан

Папата: Ако сакате срце полно со љубов, бидете милосрдни

Во катехезата на Генералната аудиенција на плоштадот Свети Петар на 21 септември 2016 година, Светиот Отец го толкуваше текстот од Евангелието според Лука (Лк 6, 36-38)

Ватикан

Папата: Евангелизација значи да го прифаќаш ближниот

„Христијанинот е оној кој научил да го пречекува и прифаќа ближниот“. Тоа го истакна папата Фрањо на завршната литургија од својата латиноамериканска посета,