Tag "Давос"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата испрати порака до лидерите собрани на Светскиот економски форум во Давос

Во пораката Светскиот економски форум во Давос, папата Фрањо ги повика деловните и светските лидери да се погрижат економскиот развој да биде од корист за сите и да остане поврзан

Вести Свет

Кардинал Турксон на Светскиот економски форум во Давос

Во Давос, Швајцарија, каде се одржа Светскиот економски форум, кардиналот Турксон, екуменскиот патријарх Вартоломеј I, и главниот московски рабин Голдшмит, ги замолија владите во светот да ги користат новите технологии

Ватикан Вести

Економскиот форум во Давос можност за целосен човечки развој

Потребно е да се чува достоинството  на човечката личност, посебно нудејќи им на луѓето

Свет

Технологија во служба на развојот, трудот и екологијата

„Светските лидери се повикани кон предизвикот да гарантираат дека влијанието на роботиката и научните иновации нема да доведат до уништување на човечката личност