Tag "Германска бискупска конференција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Средба на претставници од Римската курија и германската бискупска конференција

Преставници на Римската курија и Германската бискупска конференција се сретнаа на 26 јули 2023 година во Ватикан, се наведува во заедничкото соопштение на Светиот Престол и германските бискупи.

Ватикан Вести

Папата се сретна со германските бискупи

Во четврток 17 ноември 2022 година папата Фрањо ги прими во аудиенција членовите на Германската бискупска конференција (ДБК) по повод нивната ad limin посета.

Вести Свет

Фулда: 150 години од првата конференција на германските епископи

На своето есенскo пленарно собрание, што се одржува во Фулда од 25 до 28 септември 2017 година, Германската епископска конференција ќе одбележи 150 години од првата официјална средба на германските