Tag "Генерална аудеинција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Прифатете ја чистотата на љубовта, внимавајте на порокот на страста

Папата Фрањо на Генералната аудиенција на 17 јануари 2024 година повика да ја прифатиме чистотата на љубовта и да се спротивставиме на страста што води кон празнина и ропство.

Ватикан Вести

Апел на Папата на Генералната аудиенција за прекин на конфликтот во Украина

На крајот од Генералната аудиенција Папата повторно повика на прекин на конфликтот во Украина, особено поздравувајќи ги децата примени од двете организации формирани по катастрофата во Чернобил и Украинската амбасада

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Молитвата е здив, кој дава смисла на секоја наша постапка

Папата Фрањо на Генералната аудиенција во среда 9 јуни 2021 година зборуваше за упорноста во молитвата и истакна дека е нехумано да се биде толку преокупиран со работа па така

Ватикан Вести

Папата: Да престанеме да бидеме лицемерни христијани

За време на Генералната аудиенција во салата Павле VI, папата Фрањо продолжи со катехезите за Делата на светите апостоли, осврнувајќи се на темата за потполно заедништво во заедницата на верниците.