Tag "Гана"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Христијаните сведоци на единството во светот ранет од поделби

Папата Фрањо упати порака до учесниците на 4. Светски конгрес на Глобалниот христијански форум, чиј домаќин од 18 до 20 април беше главниот град на Гана, Акра.

Ватикан Вести

Папата го спомна „мудриот и нежен пастир“, кардиналот Баавобро

Во телеграма со сочувство, папата Фрањо моли за душата на починатиот кардинал од Гана Ричард Куи Баавобро

Вести Свет

Епископите на Гана ќе посадат милион стебла

Конференцијата на католички епископи на Гана го објави планот за садење на милион стебла како одговор на седумгодишната иницијатива „Лаудато Си акциска платформа“ која како продолжение на „Лаудато Си година“