Tag "Вечера Господова"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Вечера Господова во Скопската катедрала

На Велики Четврток, 1 април 2021 година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, монс. д-р Киро Стојанов, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх ја предводеше свечената Литургија на

Вера Духовност

Велики Четврток – Спомен на Исусовата Последна вечера

Во Катедралите, како матична црква на секоја бискупија, бискупот слави света Литургија со сите свештеници од бискупијата. Тогаш бискупот го благословува катехуменскиот елеј и за помазание на болните, а исто

Вести Македонија

Скопје: Бискупот Стојанов служеше Миса Вечера Господова

На 13 април 2017 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“, во Скопје Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх

духовнитекстови Размислување

Велики Четврток – споменден на Исусовата Последна вечера

Велики Четврток е споменден на Исусовата последна вечера. На Литургијата на таинствен начин се слави и обновува востановувањето на Евхаристијата и свештеничкото ракополагање