Tag "Божиќна елка"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

На плоштадот Свети Петар пристигна божиќната елка

Божиќната елка висока 26 метри пристигна од италијанската покраина Абруцо, во централна Италија, но и украсите со кои ќе биде украсена се направени во таа покраина во централна Италија. Официјалната

Ватикан Вести

На ватиканскиот плоштад поставена словенечка смрека

На плоштадот Свети Петар во Ватикан во понеделник 30 ноември 2020 година е поставена 28 метри висока смрека која после три дена пристигна од Кочевје Словенија.

Ватикан Вести

Божиќната елка на плоштадот Свети Петар во Ватикан оваа година е подарок од Словенија

Овогодинешната божиќна елка на плоштадот Свети Петар во Ватикан, која ќе биде 28 метри ќе биде подарок од Словенија, а божиќната пештера ќе ја постави општината Кастели од италијанската покраина

Ватикан Вести

Божиќното дрво пристигна на плоштадот Свети Петар

Рано наутро на 22 ноември 2018 година, божиќното дрво пристигна на плоштадот Свети Петар. Станува збор за оморика од шумите на Кансилио и донација од италијанскиот регион Фриули Венеција Џулија