Tag "Благовест"

Врати се на почетна
Вера Духовност Проповеди

Од Богородица можеме да молиме за сите наши потреби

Ангелот ѝ навестува на Марија дека таа ќе биде Мајка на Спасителот, при што таа одговорила: „Еве, слугинка сума Господова, нека ми биде според зборовите твои!“ Бог, од својата добрина,

Ватикан Вести

Папата се молеше за чесните сестри кои го ризикуваат и даруваат својот живот служејќи им на болните

Папата Фрањо на светата Литургија во домот Света Марта се молеше за монахињите кои им служат на болните и сиромашните, посебно мислејќи на Ќерките на милосрдието на свети Винко Паулски,

Македонија

Проповед на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов за празникот Благовест

Католици.мк ја пренесува во целост проповедта на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, одржана по повод патрониот празник на Католичката црква во Штип – Свето Благовештение

Ватикан

Папата повика на молитва за следната синода

На Генералната аудинција, папата Фрањо на собраните верници ги повика на молитва за текот и успехот за претстојната синода за семејство, која ќе се одржи во октомври.