Tag "Бистренци"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Бистренци

На 25 април 2021 година со света Литургија е прославен патрониот празник на црквата „Свети Јосиф“ во Бистренци, Демир Капија, од каде беа упатени молитви до Јосиф за заштита на

Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Бистренци

На 29 април 2018 година беше прославен патрониот празник на црквата „Свети Јосиф“ во Бистренци – Демир Капија. Покрај верници од тој регион на светата Литургија присуствуваа и верниците од

Вести Македонија

Прославен патрониот празник на црквата свети Јосиф во Бистренци

Со Светата Архиерејска Литургија предводена од Н.В.П д-р Киро Стојанов, во заедништво

Македонија

Во Бистренци прославен празникот на сите Светци

Во недела 1 ноември 2015 година на празникот Сите светии група Словенци од Скопје заедно со амбасадорот на Република Словенија г-дин Бранко Раковец присуствуваа на панахидата

Македонија

Прославен патрониот празник на црквата во Бистренци

Со Светата архиерејска Литургија предводена од Н.В.П д-р Киро Стојанов, во заедништво со свештеници од Апостолскиот Егзархат и со присуство на голем број верници во недела 26  април 2015 година