Вера

Врати се на почетна
духовнитекстови Размислување Сведоштва

Слово на животот, март 2014

  „Ако ги запазите Моите заповеди, ќе останете во љубовта Моја, како што Јас ги запазив заповедите на Мојот Отец и останувам во љубовта Негова.“ (Ив 15,10)

Сведоштва

Дете со Даунов синдром преживеа абортус и се бори за живот

Дете со Даунов синдром преживеа абортус во болница во Вроцлав – Полска, поради што лекарите се одлучија да го реанимираат и да го стават во инкубатор, каде што сега се

Сведоштва Свет

Олимпијката Ким Јуна е пример за верниците

Католичката олимпијка и меѓународната ѕвезда Ким Јуна е пример за многумина не само поради посветеноста и спортскиот дух, туку и тоа како отворено ја живее верата.

Сведоштва Свет

Наша должност е да донесуваме надеж и радост

Овие денови никако не можеше да ве заобиколи симпатичната видео снимка за радосната чесна сестра која за својот повик одлучила да проговори преку песна. Сестра Дијана Лончарек,

Размислување Сведоштва Свет

Убаво е да бидеш фратар!

Сигурно многу пати сте сретнале монаси и монахињи и барем еднаш сте се запрашале, зошто некој се одлучил да живее во манастир. Во што е радоста на животот посветен на

Сведоштва Свет

Ја убедувале мајката на абортус, а денес нејзиниот син е епископ

Постојат илјадници луѓе кои денес не би биле живи доколку нивните родители би ги послушале лекарите и би се одлучиле на абортус поради можни физички или психички оштетувања на детето.

духовнитекстови Сведоштва

Слово на животот, јануари 2014

Од 18 до 25 јануари во многу краеви на светот се обележува Молитвената осмина за единство на христијаните, а во некои краеви се обележува на празникот Духови Одбраната реченица за

Сведоштва

Семејство Франушиќ: Многу потешко на крај излегуваат луѓе со едно или две деца отколку ние со десет

Семејството Франушиќ од Дубровник привлече внимание на многумина минатата недела на сцената на Светото Семејство пред црквата „свети Влах“. Со своите девет деца и во очекување на десетото, тие оваа

духовнитекстови Сведоштва

Слово на животот, декември 2013

“ Вам, пак, Господ да ви даде да растете и да изобилувате во љубов еден кон друг и кон сите, каква што и ние имаме кон вас.” ( 1Сол 3,

Сведоштва

Го видов своето дете во прегратките на Исус

Загубата на дете може да предизвика страшни последици кај жената. Грижата на совест се вовлече кај мене и ги уништуваше моите емоции, телото и духот. Долго после абортусот се јавуваа