Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папа се сретна со сестрите Клариси

На 26 април 2021 година папата Фрањо ги прими сестрите Клариси од Паганица, недалеку од Аквила, чиј манастир беше силно погоден од земјотресот во 2009 година и ги охрабри да

Вера Духовност

Велики Вторник

Вака отприлика според Евангелијата изгледал вторник во Страсната седмица во времето на Исус

Вера Духовност

Велики Понеделник

Вака отприлика според Евангелијата изгледал понеделник во Страсната седмица во времето на Исус

Ватикан Вести

Папата ожалостен заради смртта на 130 мигранти во Медитеранот

Во своето обраќање по молитвата Царице небесна во недела 25 април 2021 година, Папата се довери на верниците дека е ожалостен заради уште една трагедија во Медитеранот во кое животот

Ватикан Вести

Папата до новите свештеници: Бидете пастири, а не претприемачи

На 58. Светски ден на молитва за звања кој се слави на Четвртата светлосна недела 25 април 2021 година, папата Фрањо го предводеше во базиликата Свети Петар литургиското славење при

Ватикан Вести

Царице небесна: Добриот пастир нѐ штити, нѐ познава и нѐ сака сите нас

Во недела 25 април 2021 година, пред молитвата Царице небесна на плоштадот Свети Петар, папата Фрањо го прокоментира Евангелието за денешната недела, која ја нарекуваме Недела на Добриот Пастир и

Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Бистренци

На 25 април 2021 година со света Литургија е прославен патрониот празник на црквата „Свети Јосиф“ во Бистренци, Демир Капија, од каде беа упатени молитви до Јосиф за заштита на

Ватикан Вести

Објавена молитва за Светската средба на семејства 2022

Дикастеријата за лаици, семејство и живот заедно со Римската бискупија објавија официјална молитва за 10. Светска средба на семејства во Рим од 22 до 26 јуни 2022 година.

Вера Духовност

Цветници – Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим

Со денешниот празник Цветници и ние заедно со Исус се упатуваме од Витанија и влегуваме во Ерусалим, а од Евангелието слушнавме како Исус е пречекан како цар со восклиците: „Осана

Вера Духовност

Слово за Лазарова сабота

Во денешното евангелие, Исус ја завршува молитвата со повик и заповед: „Лазаре, излези надвор.“ И денес ни зборува на нас: Излезете од гробовите на вашите гревови, излезете од темнината на