Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо отвори нова молитвена апликација „Click to pray“ и го активира својот профил

Во неделата на 20 јануари 2019 година, папата Фрањо отвори нова апликација со наслов „Click to pray“ (Кликни за да молиш“) и во таа прилика ги охрабри католиците за да

Ватикан Вести

Папата: Блаженствата се пример за вистински христијански живот

Можеме да веруваме дека сме добри католици, но не и да се однесуваме како добри христијани. Вистинскиот христијански стил на живот е оној кој упатува на Блаженствата. Тоа го рече

Ватикан Вести

Кардинал Паролин: Светска средба на млади за подостоинствен свет

Голема е поврзаноста помеѓу Светскиот ден на млади во Панама и Епископската синода за млади која се одржа во октомври минатата година. Папскиот државен секретар кардинал Пиетро Паролин во интервју

Ватикан Вести

Во Ватикан презентирани два документи за борба против трговијата со луѓе

На 17 јануари 2019 година од Оделот за мигранти и бегалци при Дикастеријата за промовирање на интегрален човечки развој се претставени документите „Пасторални насоки за трговијата со луѓе“ и „Светла

Ватикан Вести

Папата: Екуменизмот е неповратен пат

Примајќи ја во аудиенција екуменската делегација од Финска, токму додека трае молитвената осмина за едниство на христијаните, Папата истакна дека екуменизмот е важна потреба на нашата вера.

Ватикан Вести

Папата: Колумбија и Медитеранското море се две болки во моето срце

Близината и молитвата за настраданите мигранти и колумбискиот народ

Ватикан Вести

Папата на Молитвената осмина за единство на христијаните: Делете ги меѓусебно добиените дарови

Папата Фрањо продолжува заедно со православните и англиканските претставници да се ангажира за единство на христијаните

Ватикан Вести

Започна Молитвената осмина за единство на христијаните

Со Вечерна молитва во базиликата Свети Павле надвор од ѕидините, која ја предводеше папата Фрањо на 18 јануари 2019 година започна молитвената осмина за единство на христијаните

Ватикан Вести

Папата до италијанската полиција: Чувајте ги корените на идентитетот

Папата Фрањо на 17 јануари 2019 година ги прими во аудиенција претставниците на Инспекторатот за јавна безбедност во Ватикан и ги поттикна да го подигнат погледот понатаму од тешкотиите за