Archive

Врати се на почетна
Вести Македонија

Верските поглавари се сретнаа со министерот Спасовски

На 26 јули 2017 година министерот за внатрешни работи на Македонија, Оливер Спасовски се сретна со поглаварите на верските заедници:

Вера Семејство

Божјиот сон за семејството

Бог нѐ создал да бидеме сите среќни заедно: жената, мажот и децата. Тој сонувал, сакал и создал семејство

Вера Духовност

Десет препораки до верниците за односот со нивните свештеници

Како човек за другите, оној на кого му е доверена заедницата, еден дел од Божјиот народ, свештеникот мора да знае да воспостави плодни односи со другите и да биде создател

Вести Свет

Патријархот Вартолемеј потсети на посетата на Павле VI на Фанар

На 25 јули се навршија 50 години од историската посета на блажениот папа Павле VI во седиштето на Вселенската патријаршија во Константинопол, во истанбулскиот кварт Фанар кај тогашниот патријарх Атенагора.

Вести Свет

Папата ќе беатифицира двајца колумбиски маченици

На официјалната интернет страница на Бискупската конференција на Колумбија е објавена вест

Ватикан Вести

Папата Фрањо се моли за Чарли и неговите родители

„Папата Фрањо се моли за Чарли и за неговите родители, и во овој момент на големо страдање

Вести Свет

Мачениците како о. Жак го следат Исус и привлекуваат верници

Пред една година, на 26 јули 2016 година, на возраст од 85 година, е убиен отец Жак Хамел додека служеше света Литургија во црквата Свети Стефан Сен – Етјен де

Вера Семејство

За бракот во Светото Писмо (трет дел)

Што е забележано во Светото Писмо за разводот, прељубата и Причеста? Како свети Павле им се обраќа на жените, како на мажите, децата и родителите?

Вера Колумни

Ништо не е важно, само да сме со Бог

Понекогаш Бог на животниот пат ни става личности преку кои нешто сака да ни порачa, личности со кои стануваме подобри или полоши, но исто така ни допушта свесно да паѓаме

Вера Семејство

Прашања кои треба да се одговорат пред бракот

Како можеш да знаеш дека тоа „засекогаш“ навистина и ќе се оствари?