Твитер порака на Папата: Не треба да се плашиме да го љубиме Бог

Ватикан, 5.4.2013 к.мк/ – Папата Фрањо во средата испрати нова порака преку Твитер, која гласи: „Бог нè љуби. Не треба да се плашиме да Го љубиме. Верата се исповеда и со устата и со срцето, со слово и со љубов”. Твитер профилот на  Папата Фрањо (@ pontifex) е на девет јазици, а бројот на пријатели надминува 4 милиони и 990 илјади.

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<