Твитер порака на Папата: „Нека Бог ја благослови и чува Шри Ланка“

„Нека Бог ја благослови и чува Шри Ланка“ напиша папата Фрањо на својот твитер по заминувањето од Шри Ланка за Филипини. Пораката е напишана на тамилски, синхалски и англиски јазик. Истовремено на твитер на католичките медиуми во Шри Ланка е објавено: „Нека Бог го благослови Папата. Шри Ланка искрено е благодарна и продолжуваме да молиме за Папата и неговата мисија на Филипините.“

РВ/Д.И.

Категорија: Ватикан

За авторот