Папата Фрањо ќе ја доврши започнатата енциклика од Бенедикт XVI

Ватикан, 13.6.2013 /к.мк/ – Папата Фрањо ќе ја доврши започнатата енциклика од неговиот претходник Бенедикт XVI на тема вера, јави Радио Ватикан во четврток 13 јуни. Започнатата енциклика од страна на папата Бенедикт XVI е многу силен документ и треба да се доврши, нагласи папата Фрањо. Датумот на објавување се уште е непознат. (го*ко)

Категорија: Ватикан

За авторот

Write a Comment

<