Папата повика на молитва за мир во Македонија

Папата повика на молитва за мир во Македонија

„Го доверувам мирот, помирувањето и демократијата во оваа земја на Пресвета Боогородица. Да молиме и за другите земји, кои поминуваат низ сериозни тешкотии, во овие денови посебно мислам на Република Македонија“, рече папата Фрањо.

 

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот