Нова Маала: Катехеза за младите од Нова Маала и Чанаклија

Нова Маала, 26.7.2013 /к.мк/ – Во четврток 25 јули во парохијата Успение на Пресвета Богородица во Нова Маала се одржа уште една катехеза за младите од Нова Маала и Чанаклија. Пред да се одржи катехезата, се служеше света. Литургија , а потоа Силвер Митев одржа предавање на тема: „Одете и поучете ги сите народи“. На крајот о. Спасо Ристов заедно со младите од парохијата ги допрецизираа деталите за пречекот на младите од другите парохии. Младите од Нова Маала ги очекуваат младите од Македонија да пристигнат во 27 јули и недела на 28 јули, по повод денот на млади, кој ќе с еодржи во оваа парохија.

Категорија: Uncategorized

За авторот

Write a Comment

<