(Видео) Молитвена накана на Папата за октомври

(Видео) Молитвена накана на Папата за октомври

„Потребна ни е информација која е посветена за доброто на човештвото и планетата.“

Да се придружиме на молитвената накана на Папата за октомври:

„Често се прашувам како можат медиумите да бидат во служба на културата на средба? Потребна ни е информација која e посветена за доброто на човештвото и планетата. Придружете ми се во оваа молитва.

Во извршувањето на својата работа, новинарите секогаш да бидат мотивирани за почитување на вистината и со големо етичко чувство.Дали ќе ми помогнеш да ја проширам оваа молитвена накана?“

Да.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма за умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот