Младите од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во посета на центарот Мајка Тереза – Гевгелија

Младите од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во посета на центарот Мајка Тереза – Гевгелија

Во пресрет на празник Рождество Христово младите од парохијата „ Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица во петок 5 јануари 2019 го посетија Центарот „Мајка Тереза“ – Гевгелија. Заедничката средба и дружење помина со божиќни песни и се потсетија на празникот кој престои – Рождеството Христово.

8264Во оваа прилика, а по повод празникот Рождество Христово  младите од парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица на децата од центарот Мајка Тереза им подарија бадникови пакетчиња, кои беа собрани во парохиската акија „Подари љубов“.

Во рамки на божиќните активности во парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица секоја година се организира акцијата „Подари љубов“.

Категорија: Вести, Македонија

За авторот