Бискупот Стојанов во Битола го воведе во служба новиот парох

Бискупот Стојанов во Битола го воведе во служба новиот парох

За време на светата Литургија на 18 септември 2022 година во парохиската „Пресвето Срце Исусово“ во Битола, Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов го воведе во служба новиот парох во Битола и администратор во Прилеп дон Томаш Бак, досегашен управител на Духовниот центар во Куманово.

За време на обредот бискуп Стојанов истакна дека парохијата во Битола има долга и богата историја, каде голем број свештеници и чесни сестри верно служеле на Црквата, неуморно грижејќи се за Божјиот народ.

Дон Томаш Бак е свештеник од Полска, кој во Скопската бискупија служи од 30 декември 2015 година.

Ватикан њуз /к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот