Tag "Скопје"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Одржан првиот ден од манифестацијата „II Денови на Свeта Мајка Тереза“

Во недела 3 септември 2017 година во парохијата „Пресвето Срце Исусово“ – Скопје се одржа

Вести Македонија

II Денови на Света Мајка Тереза: Акција – Љубов на дело

Во рамките на II Денови на Света Мајка Тереза ќе се спроведе иницијативата „Акција – Љубов на дело“

Вести Македонија

Меѓународна средба на млади Hombre Mundo

Меѓународнота средба „Човек – Свет“ (Hombre Mundo) е настан за млади од 14 до 17 години организиран

Вести Македонија

Прославен патронот на Скопската бискупија и парохија

На 23 јуни 2017 на празникот „Пресвето Срце Исусово“ заштитник на Скопската бискупија и Скопската

Вести Македонија

Претставување на скаутското движење во Скопје

Во сабота 10 јуни 2017 година во парохиските простории на Катедралната парохија „Пресвето Срце Исусово“

Вести Македонија

Прва Причест и Миропомазание во Скопската катедрала

На 4 јуни 2017 на празникот Духови – Педесетница, во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје

Вести Македонија

Воскресено бдение во Скопската катедрала

Во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје во сабота 15 април 2017 година Велигденското

Вести Македонија

Бискупот Стојанов служеше света Миса со посвета на елеј

На 12 април 2017 во катедралата Пресвето Срце Исусов во Скопје, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх

Вести Македонија

Во Скопје се одржа средба за млади на тема: Светото Писмо во христијанскиот живот

На 15 март 2017 на средбата на млади која се одржа во салата на пасторалниот центар на катедралата