Tag "Свети Иван Крстител"

Врати се на почетна
Македонија

Струмица: Базар за мисиите

На 18 окотмври 2015 година во парохијата Свети Иван Крстител Струмица е одбележана Мисиската недела, а за овој ден претходеше молитвена подготовка.

Македонија

Започнаа средбите на жени во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица

Во среда 16 септември 2015 година со света Литургија во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ во Струмица започнаа средбите на жени од парохијата.

Македонија

Во недела ќе биде осветена Католичката црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица

На 5 јули 2015 година со почеток во 10.00 часот во Струмица од страна на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија ќе биде осветена

Македонија

Струмица: Парохиски Каритас – потреба и предизвик

Во склоп на парохиските активности планирани во пасторалната година во црквата „Свети Иван Крстител“ – Струмица во сабота 30 мај 2015 година богословот Спасе Спасов,