Tag "Света Тереза Авилска"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата упати писмо повод одбележувањето на 50 годишнината од прогласувањето на света Тереза Авилска за научителка на Црквата

Папата Фрањо испрати писмо до епископот на Авила, Гил Тамајо по повод 50 годишнината од прогласувањето на света Тереза од Исус за научителка на Црквата, објави на 13 април е

Вера Сведоштва

Света Тереза Авилска

Искуството од молитвата во животот на светицата

Вера Духовност

Света Тереза Авилска: Пронаоѓање на вистинската среќа

Овие 7 совети од Света Терезија Авилска нека ви помогнат да ги воочите малите детали во вашите животи, оние кои навистина се важни.

Вера Сведоштва

Света Тереза Авилска

„Нека ништо не те збунува, ништо да не те уплаши! Сѐ поминува; Бог не се менува – останува секогаш ист. Трпеливоста сѐ постигнува.

Ватикан

Папата ги поттикна младите да не живеат просечен живот

Светиот Отец на 9 јули упати порака до младите кои се собраа повеќе од шест илјади на света Литургија во Авила во Шпанија на завршувањето на Европската средба на млади

Ватикан

Папата: Света Тереза од Исус учителка на молитвата

Папата испрати порака по повод меѓународната средба во Авила која се одржува на тема: „Света Тереза од Исус учителка на животот“ и изрази надеж дека на католичките универзитети ќе се

Ватикан

Папата: Тереза Авилска, „учител на молитвата“

„Извонредна жена и учител на молитвата“, која ѝ служи на Црквата со „мисионерска храброст“, така папата Фрањо го опишува ликот на света Тереза Авилска во писмото