Tag "народ"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата на Ангел Господов: Христијанинот не е изолирана личност

На празникот Пресвета Троица на плоштадот Свети Петар папата Фрањо ја предводеше молитвата Ангел Господов, а во пригодниот наговор

Ватикан Вести

Животот да не се третира како ‘ресурс’ за стекнување на моќ и профит

Повторно да се започне од Словото Божјо „кое го расветлува создавањето на животот и неговата судбина“

духовнитекстови Размислување Свет

Слово за животот, мај 2016

„Он ќе живее со нив; тие ќе бидат Негов народ, а Сам Бог ќе биде со нив – нивни Бог“ (Откр 21,3)