Tag "Надбискуп Бернардито Ауза"

Врати се на почетна
Вести Свет

Надбискупот Ауза во ООН: Само правото може да загарантира мир

Зборувајќи во Советот за безбедност на Обединетите нации во Њујорк, надбискупот Ауза ја истакна важноста на правната држава за да им се загарантира пристап до праведноста на најслабите.

Ватикан Вести

Нееднаквоста во светот е во пораст

На 2 октомври 2017 година, надбискупот Бернардито Ауза, постојаниот набљудувач

Вести Свет

Надбискупот Ауза за улогата на жената во градењето на мирот

Постојаниот набљудувач на Светиот Престол при Обединетите нации надбискупот Бердардито Ауза говореше пред Советот за безбедност за улогата на жената во создавањето,

Вести Свет

Човештвото сака да се ослободи од стравот од нуклеарна војна

Светиот Престол го усвојува гласот на човештвото да се ослободи од стравот од нуклеарна војна – истакна надбискупот Бернардито Ауза,

Свет

Светиот Престол за Блискиот Исток: Да не стоиме и да гледаме

Да не ја гледаме немоќно кризата на Бислиот Исток; да работиме обединети за мирно решение на конфликтите – поттикна надбискупот Бернардито Ауза, постојан набљудувач на Светиот Престол при ОН,

Ватикан

Прогонетите христијани – колективен неуспех на ОН

Во петокот, на 17 април, во Њујорк во организација на Обединетите Нации, беше одржана конференција на темата: „Прогонството на христијаните на светско ниво

Ватикан

Надбискупот Ауза за целите на Развојот по 2015 година

Во Њујорк се одржаа меѓувладини преговори, на тема Развојот после 2015 година, на која присуствуваше и постојаниот набљудувач на Светиот Престол при Обединетите нации, надбискупот Бернардито Ауза.