Tag "монс. Стојанов"

Врати се на почетна
Македонија

На празникот Свети првомаченик Стефан епископот Стојанов служеше Литургија во Гевгелија и Богданци

Неговото Високопреосвштенство монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија на 9 јануари 2016 година ја предводеше светата aрхиерејска Литургија

Македонија

Свештеничко ракополагање во Радово

Неговото Високопреосвештенство монс. д-р Киро Стојанов на вториот ден од Божиќ, Собор на Пресвета Богородица, 8 јануари 2015 година,

Македонија

Епископот Стојанов во Нова Маала

На 7 јануари 2015 годинав во црквата „Успение на Пресвета Богородица“ – Нова Маала Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија

Македонија

Владиката Стојанов служеше Божиќна Литургија во Струмица

Неговото Високопреосвштенство монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија на 7 јануари 2015 година ја предводеше полноќната божиќна Литургија

Македонија

Проповед на владиката Стојанов: Ѕвезда водителка

Проповед на владиката Стојанов на Божиќната Литургија во катедралата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица

Македонија

Нова Маала: Духовна обнова за свештеници

Во понеделник 28 декември 2015 година во просториите на парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала се одржа месечна духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија.

Македонија

Скопје: Духовна обнова за Божиќ

На 21 декември 2015 година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје се одржа предбожиќна духовна обнова за свештеници и монахињи на тема „Бидете милосрдни како вашиот Отец небесен“

Македонија

Прославен патрониот празник „Свети Никола“ во Секирник

На 19 декември 2015 година со света архиерејска Литургија, која ја предводше Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски Егзарх во Македонија, се прослави патрониот

Македонија

Отворена Светата врата во Скопската катедрала

Обредот на отворањето на Светите врати на милосрдието и свечената Света Миса во скопската катедрала на 13 декември 2015 година ја предводеше Апостолскиот нунциј во Република Македонија

Македонија

Епископот Стојанов во Струмица ја отвори Јубилејната година на милосрдието

Пред почетокот на светата архиерејска Литургија во недела 13 декември 2015 година во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија,