Tag "мир"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата се сретна со претседателот Трамп

Утрото на 24 мај 2017 година во Ватикан Светиот Отец се сретна со претседателот на САД,

Ватикан Вести

Вистинскиот мир не е наш производ, туку дар на Светиот Дух

Вистинскиот мир не можеме да го произведеме ние, затоа што тој е дар на Светиот Дух

Ватикан Вести

Папата: Религијата помага за подобро и помирно општество

Работиме заедно на зајакнување на братството и заедништвото: соработката помага да се изгради

Ватикан Вести

Папата повика на молитва за мир во Македонија

На почетокот на пладневниот наговор, на 30 април 2017 година, Светиот Отец ги повика собраните верници на молитва за сите земји кои поминуваат низ сериозни тешкотии, посебно спомнувајќи ја Република

Ватикан Вести

Папа на мирот во Египет за мир

Во Египет со големо нетрпение се очекува доаѓањето на папата Фрањо, кој земја ќе ја посети на 28 и 29

Вера Духовност

Велигден – трет ден

Светиoт Евангелист Иван, сведок на настаните после Воскресението Христово, ни носи на едно место две средби со Воскреснатиот Исус. Едната се случила на денот на Господовото Воскресение, а другата една

Вести Македонија

Радово молеше за мир во Македонија

Во неделата, 09 април 2017 година, на Цветници  во парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово

Вести Свет

Фрањевците од Асизи повикаа да се запре насилството во Сирија

Браќата Фрањевци од Асизи упатија апел до меѓународната заедница да го запре насилството во Сирија.

Ватикан Вести

Папата од ООН побара забрана на нуклеарно вооружување

Во денешниот свет кој сѐ повеќе е глобализиран и меѓусебно зависен од заканата на нуклеарното

Вести Македонија

Чанаклија: Молитва за мир и благосостојба во Република Македонија

По повикот за молитва и апел за мир од Н.В.П монс. д-р Киро Стојанов на 25 март 2017 година