Tag "милосрдие"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Милосрдието го очистува срцето

Папата на Генералната аудиенција на 22 јуни 2016 година зборуваше за Божјото милосрдие кое го очистува срцето и го ослободува од лепрата на гревот до целосно исцелување!

Ватикан

Папата: Колку пати чувствуваме потреба за промена?

Луѓето се преобраќаат односно го менуваат начинот на живот затоа што чувствуваат дека Исус ги љуби, тоа е резимето на Генералната аудиенција на 18 јуни 2016 година по повод Јубилејот

Македонија Сведоштва

„Ги посетувам затвореници и ги учам да ја сакаат Бројаницата“

Папата Фрањо минатата година ја отвори Светата година на Божјото милосрдие, но за Тери Саманиего од Аризона ова милосно време започна пред три години кога во парохиската црква

Ватикан

Папата: Исповедниците нека бидат татковци, а не мачители

Да го прифатиме повикот за да се помириме со Бог за да станеме нови созданија и да можеме да зрачиме со Неговото милосрдие меѓу браќата, меѓу народот – поттикна папата

Ватикан

Порака на Папата за Јубилејот на децата и младите

Папата Фрањо испрати видео порака до илјадниците млади кои се собраа на римскиот Олимписки стадион, по повод прославата на Јубилејот на децата и младите.

Ватикан

Папата до Каритас: Бидете прегратка на Црквата

„Не уморувајте се да бидете милосрдната прегратка на Господ, преку раката на неговата Црква“. Тоа е повикот на папата Фрањо упатен до учесниците на состанокот на италијанските бискупски Каритас организации,одржан

Ватикан

Ако сите сме грешници зошто се сметаме подобри од другите?

Во катехезата на Генералната аудиенција на 20 април 2016 на плоштадот Свети Петар, Светиот Отец зборуваше за милосрдието опишано во делот од Евангелието според Лука

духовнитекстови Размислување Свет

Слово за живот, април 2016

„Доколку сте го направиле тоа на еден од овие Мои најмали браќа, Мене сте Ми го направиле.“ (Мт 25,40)

Ватикан

Папата: Исус го отвори времето на милосрдието за сите луѓе

Секој има свои слабости, но силата на простувањето од Христос Кој сите ги откупи никогаш не слабее – рече папата Фрањо на Генералната аудиенција на 6 април